SMÅ ENKLA HUNDLEKAR

GODISBOMB

Tag en toa eller hushållsrulle, fyll den med något gott, tex.Frolic (eller något nyttigt) och nyp igen på båda sidorna. Nu har vovven något att jobba med....... en stund.

GODISBURKEN

Tag en plast burk och sätt den upp och ner på golvet med lite godis under, nu kan vovven försöka lösa hur den på bästa sätt ska kunna göra för att komma åt det som är inne i burken. Man kan variera svårighets graden med olika storlekar på burken, man får testa sig fram.

GÖMMA GODIS

Lär vovven att sitta/ligga och stanna i ett rum, gå själv till ett annat rum och göm några godis bitar. Ropa på vovven och säg "LETA". Här kan man också variera svårighetsgraden med var och hur man gömmer godis, tanken är att använda nosen. Går lika bra att gömma en leksak.

DRAGKAMP

Jag har stickat en "smal halsduk" där jag gör några knutar på, men det går bra att knyta ihop vad som helst. Sen är det bara att ha dragkamp med hunden, undvik ögonkontakt, man ska inte utmana hunden, bara leka så den får jobba lite. Har man flera hundar kan man låta hundarna tillsammans ha dragkamp, så länge man ser att det är på lek förstås. När du vill avbryta leken, byt då ut trasan/halsduken mot en godis och säg tex "nu är det slut" eller något annat som passar bättre.

SÖK

Sök lekar är alltid roligt. Att gömma sig i skogen och låta hunden leta upp en är bra tränig. Glöm inte att berömma när du blir hittad :)